Pozvánka na konferenci v Brně: Aktuální stav a vývoj sázkových her a loterií v ČR

27.08.2012 07:41

Ve středu 5. září 2012 se koná od 10 hodin ve velkém sále Kanceláře veřejného ochránce práv, Údolní 39, 602 00 Brno odborná konference na téma "Aktuální stav a vývoj sázkových her a loterií v ČR". Konferenci pořádá za podpory naší organizace nový subjekt Český institut pro výzkum závislostí, který vznikl v roce 2012 za účelem realizace projektů prevence a výzkumu v oblastech zdrojů závislostí, které jsou upraveny stávající legislativou (alkohol, tabák, léčiva, sázkové hry a loterie apod.).

Tématem konference budou například dopady sázkových her a loterií na českou společnost, statistiky a srovnání související trestné činnosti, trendy a hodnocení efektivity různých modelů regulace v obcích a městech, zdanění sázkových her versus odvody na veřejně prospěšné účely, téma svobody podnikání versus společenská odpovědnost, aktuální správní praxe loterijního zákona a další. V rámci konference bude dán prostor pro moderovanou diskusi všech účastníků.

Konference proběhne za účasti parlamentních politiků, zástupců dotčených ministerstev, Svazu měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR, odborné veřejnosti z oblastí medicíny, sociologie a práva, asociací provozovatelů sázkových her a loterií, nestátních neziskových organizací a dalších hostů.

Vstup na konferenci je zdarma pro registrované účastníky. Pokud Vás konference zajímá, prosím potvrďte svou účast na e-mail: info@obcaneprotizavislostem.cz nejpozději do 3.9.2012.

Pozvanka | Program | Prezentace CIAR