Podnět MF ČR k úpravě délky platnosti povolení k provozování TZ v chráněných budovách v ČR

02.03.2012 09:51

Naše organizace podle střednědobého plánu litigací (účelové vedení sporů ve veřejném zájmu) vyhotovila podnět Ministerstvu financí jako správnímu orgánu, aby v konkrétních taxativně chráněných budovách (§ 50 odst. 5 ZoL) omezil délku povolení k provozování všech druhů sázkových her uvedených v § 2 s výjimkou loterií a tombol uvedených v Části první ZoL do termínu 31.12.2014. 

Podnět je v souladu s Článkem II, odst. 4 zákona č. 300/2011 Sb. Naše organizace má k dispozici aktuální komplexní databázi všech technických zařízení (TZ) povolovaných Ministerstvem financí podle § 50 odst. 3 ZoL. Tato databáze je podkladem pro analytickou komparativu adres stálého umístění těchto TZ a adres taxativně vyjmenovaných chráněných budov ve všech obcích a městech České republiky. Výsledný materiál je nedílnou součástí správního podnětu na budoucí zrušení, resp. omezení všech dosud vydaných povolení k provozování TZ podle § 43 odst. 1, 5 ZoL.

Jako oznamovatelé jsme požádali v souladu s ust. § 42 odst. 1 Správního řádu, aby nás Ministerstvo financí o výsledku řízení spravilo. O dalším vývoji Vás budeme informovat.